Sabine vertelt: een stadswoning is ideaal

29 september '20

De stadswoningen in PoortMeesters hebben 3 of 4 woonlagen, een grote woonkeuken en groen privé-tuinterras dat direct grenst aan de centrale binnentuin. Je kunt je er misschien wel een voorstelling bij maken, maar om je een beter idee te geven van hoe wonen hier zal zijn spraken wij met Sabine. Zij woont nu bijna 3 jaar in een stadswoning in Den Haag.

Hoe is het om op de eerste verdieping te wonen?

“We wonen in het centrum van een grote stad, aan een straat waar veel mensen doorheen wandelen. Wanneer we nu op de bank zitten in de woonkamer heb je daar totaal geen last van. Dat is ideaal! We hebben daardoor ook lekker veel lichtinval, want de gordijnen kunnen altijd open blijven.”

image alt

Je hebt een kantoor aan huis, hoe bevalt dat?

“Het is fantastisch om zo’n fijne werkplek in huis te hebben. We kozen voor een kantoor op de begane grond en hebben de keuken en woonkamer op de eerste verdieping. Mijn man is zelfstandig ondernemer en werkt veel thuis, dus een goed kantoor was een grote wens. Toen corona uitbrak werd nog extra duidelijk hoe fijn het is. We werken nu beiden vanuit huis en in het kantoor is genoeg ruimte. Ik zie het ook wel voor me dat we er nog een bank en tv bij plaatsen zodat onze zoons hier ’s avonds kunnen gamen.”

image alt

Hoe is het om een terras als tuin te hebben?

“We twijfelden enorm toen we dit huis konden kopen: zouden we een tuin niet gaan missen? Uiteindelijk kan ik na bijna 3 jaar vanuit de grond van mijn hart zeggen dat we die tuin echt niet missen. Het terras is groot genoeg voor de kinderen om te spelen en we hebben zelf een groene haag en wat onderhoudsvrije planten in potten geplaatst. Daarnaast hebben we een zandbak, in de zomer staat er een zwembadje en is er nog ruimte zat voor een loungeset. We zien het nu meer als een voordeel dat we geen tuinonderhoud hebben!”

image alt

Loop je niet heel veel trappen door de indeling?

“Jazeker, dat houdt je fit haha! Maar zonder dollen denk ik dat je misschien wel iets meer trappen loopt dan in een standaard rijwoning. Ik heb dit tot op heden niet als een minpunt ervaren, want er staat tegenover dat ik in een zeer ruime woning op een toplocatie woon. Met kantoor, parkeerplaats en hartstikke nieuw, dus amper onderhoud. Dat is best bijzonder als je in het centrum van een grote stad woont.”

Opgesomd: wat zie jij als de voordelen van wonen in een stadswoning?

“Toch zeker wel het wonen op een toplocatie in een ruim en spiksplinternieuw huis. We hoeven ons voorlopig geen zorgen te maken over onderhoud, hebben altijd een parkeerplek en we wonen daarbij ook nog eens duurzaam. Dat is echt superuniek in de stad. Het voelt echt als een goede investering, niet alleen voor nu om te wonen, maar ook voor de lange termijn.”

Ook wonen in een stadswoning? In PoortMeesters zijn er nog een aantal bouwnummers beschikbaar. Kijk op de pagina Woningen voor het actuele aanbod. 

  Bekijk de woningen
  Lees het laatste nieuws