PoortMeesters: Nieuwbouw met karakter

9 juni '20

Waar oude woningen vaak sfeervoller worden genoemd door oorspronkelijke elementen zoals glas-in-lood ramen, plafondornamenten of originele deuren, krijgen nieuwbouwwoningen snel het stempel ‘sfeerloos’. PoortMeesters bewijst het tegendeel. Het is een gebouw waarin veel samenvalt: uitgesproken architectuur in combinatie met duurzaamheid en unieke samenwerkingen. Zo is PoortMeesters een karaktervolle, markante verschijning met aandacht voor de openbare ruimte, kunst en design!

image alt

Bijzonder Delfts Blauw

De echte eyecatchers van PoortMeesters zijn de twee kenmerkende toegangspoorten die worden bekleed met 4000 Delfts Blauwe tegels; stuk voor stuk uniek en 3D geprint. Er wordt gewerkt met een op maat gemaakte mal en de tegeltjes worden genummerd, zodat ze ter plekke als een puzzel in elkaar worden gelegd. Via de trap in de poort bereik je de binnentuin én je eigen tuin, waarmee de buurt met de omgeving van PoortMeesters wordt verbonden.

image alt

Een groen binnenhof

De binnentuin is het middelpunt van PoortMeesters en heeft de sfeer van een intiem groen binnenhof, zoals je die in oude stadscentra vindt. Het hele jaar door geniet je van een spectaculair plaatje door de speciaal ontworpen beplanting die in alle jaargetijden gedijt. De binnentuin biedt het buurtgevoel en de privacy door de zonering met groen omringde privéterrassen voor de bewoners. En als de avond valt, zijn zowel het zwierige pad als de bomen sfeervol verlicht.

image alt

Speelse gevels aan de gracht

De woningen in PoortMeesters zijn absoluut niet rechttoe rechtaan te noemen. Dit valt op wanneer je inzoomt op de gevels, waarbij gekozen is voor grote vensters en een verspringende gevel bij de woningen aan de gracht. Zo krijgt het geheel een speels aanzicht en wordt er voorkomen dat je een dertien in een dozijn rijwoningen hebt. De variërende raamposities met Franse balkons, aangevuld met wisselend metselwerk en fraaie luifels maken het geheel af. Een unieke verschijning!

Ook wonen in PoortMeesters? Bekijk het woningenaanbod
Nieuwsgierig? Lees het laatste nieuws