De bouw van PoortMeesters is officieel gestart!

29 maart '21

Vrijdag 26 maart was het een (digitaal) feest op de bouwplaats van PoortMeesters. De gemeente Delft, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Ballast Nedam Development en Ballast Nedam West gaven samen het startsein voor de bouw. Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk om de kopers op de bouwplaats uit te nodigen. Wel was er een live verbinding via Zoom. Hierdoor kon vanuit huis het feestje meegevierd worden en kregen de kopers de mogelijkheid om hun toekomstige buren digitaal te ontmoeten.

Variatie in groene oase

Gebiedswethouder Martina Huijsmans: “Als gemeente houden we ons voortdurend bezig met de vraag: hoe zorgen we dat mensen ook in de toekomst prettig kunnen wonen in Delft? Dat betekent aandacht voor groen en water, maar ook ruimte voor ontmoeting en contact met de buren. In PoortMeesters komen die dingen samen. Ik ben trots dat dit project in Nieuw Delft wordt gebouwd.”

Wicher Mol, ontwikkelingsmanager bij BPD: “PoortMeesters is in nauwe samenwerking met de gemeente Delft, Ballast Nedam Development en Vera Yanovshtchinsky Architecten tot stand gekomen. Het is een bijzonder ontwerp met veel variatie in woningtypen. In de grote klimaatneutrale binnentuin op het dak van de parkeergarage komen struiken en bomen tot wel negen meter hoog. Privétuinen grenzen aan de collectieve groene ruimte. Uniek is het waterbergingssysteem: het klimaatneutrale dak kan maar liefst 500.000 m3 hemelwater opvangen. Ruim 80% van alle regen wordt opgeslagen en hergebruikt voor beregening van de binnentuin.”

Onno Dwars, CEO bij Ballast Nedam Development: “De samenwerking laat zien hoe radicale verandering op duurzaamheidsvlak vanuit de markt kan komen. De hoge ambities gaan ook verder achter de voordeur. Bewoners bepalen zelf hoe zij willen leven. Op de begane grond van alle stadswoningen kunnen zij hun eigen woningindeling kiezen: werken, slapen of de keuken op straatniveau. Op de eerste verdieping grenst de woning aan de besloten binnentuin, waar bewoners elkaar ontmoeten en kinderen kunnen spelen. We zijn blij dat we PoortMeesters samen met aannemer Ballast Nedam West kunnen realiseren.”

Aftermovie

Van het feestelijk moment wordt een aftermovie gemaakt. Zodra deze beschikbaar is wordt deze gedeeld op de website. 

  Bekijk de woningen
  Lees het laatste nieuws