5 leuke dingen die je met de fiets kunt doen vanuit PoortMeesters

28 juli '20

Gezellig een borrel drinken of hapje eten, een voorstelling bezoeken of een dagje cultuur snuiven? Vanuit PoortMeesters bereik je binnen een mum van tijd verschillende leuke spots in het altijd bruisende Delft. En dat gewoon op de fiets. Ideaal toch? Wij nemen je mee langs 5 toffe locaties voor een (mid)dagje uit.

#1 Huszár

Café-brasserie Huszár is een gastvrije ontmoetingsplek op een prachtige locatie in Delft waar je een hapje kunt eten of kunt borrelen. Als je Huszár binnenloopt kijk je je ogen uit. De industriële ruimte heeft een met zorg samengesteld interieur, afgemaakt met een artistieke touch. Tip: probeer een plekje op het verhoogde podium te bemachtigen, want vanaf daar kijk je zo uit over de Kolk. Dit is één van de mooiste stukjes van de Delftse Schie waar Johannes Vermeer zijn ‘Zicht op Delft’ schilderde.

#2 Theater de Veste

Voor een leuke voorstelling klop je aan bij Theater de Veste. Dit theater in het Zuidpoortgebied heeft een brede programmering van evenementen en voorstellingen, van toneel en cabaret tot opera. Vanwege corona hebben ze nu een speciaal programma samengesteld: de 1,5 Meter Sessies, op vijf verschillende data in de maanden juni en juli. Zo zorgen ze ook nu voor het nodige vertier. En wel eens van de Mooi Weer Spelen gehoord? Dit is een jaarlijks terugkerend internationaal straattheater op en rond de markt in Delft. Verschillende artiesten en gezelschappen brengen tijdens dit evenement o.a. acrobatiek, dans en muziek naar de stad.

#3 Lijm & Cultuur

Zin in een creatief uitstapje? Dan ben je bij Lijm & Cultuur aan het juiste adres. Dit is een inventief laboratorium waar veel verschillende activiteiten plaatsvinden, van eigen producties tot samenwerkingen met andere partijen. In deze locatie vind je tevens Restaurant Experiment dat op werkdagen van 10 tot 5 geopend is om te komen werken, lunchen en loungen.

#4 Lakila Aperitivo

Bij Lakila Aperitivo proef je de mediterrane sfeer en keuken. De kleine seizoensgebonden gerechten doen het historische Delft sinds de opening op haar grondvesten schudden. Vitrines vol kazen, stapels kookboeken en meters wijn vormen het decor van deze wijnbar waar je terecht kunt voor borrel, lunch en diner. Verwacht verrassende smaakcombinaties en wisselende gerechten gebaseerd op het aanbod van de leveranciers.

#5 De Beestenmarkt

De Beestenmarkt is een 50 bij 60 meter groot plein in de binnenstad van Delft. Het plein dankt haar naam aan de Delftse veemarkten, die daar van 1595 tot en met 1972 gehuisvest waren. Nadat de locatie een tijd als parkeerplaats fungeerde, werd het in de jaren 90 nieuw leven ingeblazen. Vooral ‘s zomers is het hier heerlijk toeven bij een van de vele bars of restaurants die het plein rijk is. Als je hier bent, sla dan zeker Kobus Kuch niet over om een stukje van hun overheerlijke appeltaart te proeven!

  Bekijk de woningen
  Lees meer over de voorzieningen